La força de la Flander (llegenda, himne i partitura)

La bèstia nascuda, segons diuen alguns, a les profunditats del mediterrani i de nom Flander, actua com estel guia o com estel destructiu depenent del destí que ella tria i en funció de com se la tracti.

La Flander pot ser una guia que condueix els humans per camins ecologistes i protegeix els boscos, els rius, els llacs, els mars i la natura tota ella. La bèstia reneix a diferents parts del planeta i aquesta vegada ho fa a Can Vidalet a una formació de minerals situada sota el llac. La Flander utilitza l’aigua com energia, de tal manera que si aquesta està contaminada, esdevé maligna i, si l’aigua és neta i cristal·lina, esdevé benefactora de la humanitat.

Hi ha una altra versió de la llegenda que la fa néixer a la muntanya del Tibidabo, de l’escorça d’un arbre que la Flander considera casa seva. Molts anys més tard, els humans destrueixen la seva llar per construir el conegut parc d’atraccions barceloní i la Flander fuig errant per tot Catalunya fins que troba un lloc que li recorda casa seva, el parc de Can Vidalet, i es queda a viure-hi. Es nodreix de terra i aigua i és ben acollida per petits i grans. Els habitants d’Esplugues la treuen a passejar en dies festius. Li han fet una cançó expressament per ella, li fan càntics, balls i fins i tot invocacions demanant-li sort en la vida quotidiana.

Finalment, un advertiment. Hi ha una profecia lligada a la Bèstia: diuen que si la invoquem més de tres cops, destrueix a l’atzar algun lloc idíl·lic del món.

Organitza:

Impulsa:

Promou:

Amb el finançament de:

Col·laboren:

Participen: