La xarxa que alimenta a la Portacamins de l’alegria de Salt

Aquesta setmana el taller de Treu la teva bèstia a Salt ha estat carregat de color, de teles i d’habilitats tèxtils de tots tipus. Al llarg de les darreres sessions, hem tingut la visita dels alumnes de primer de la ESO del Salvador Espriu i dels de 5é i 6é de les escoles Silvestre Santaló i El Pla. També hem rebut a un grup de mares trempadíssimes i amb moltes idees pels acabats tèxtils de la bèstia!

Ens hem posat a treballar, a remenar teles, a tallar, a trenar i poc a poc han anat apareixent habilitats, idees i respostes a problemes que els havia plantejat.

Les mares del Pla tenen molts recursos tèxtils, gran habilitat per fer trenes i altres tipus de nusos elaborats, han fet diferents mostres i han sortit idees per fer els ulls i per altres elements de la bèstia.

Els tallers amb els alumnes han estat molt dinàmics, hem avançat molta feina. Les noies de primer de la ESO s’han volgut quedar durant l’hora de pati per acabar les seves trenes i fer-les més llargues, també tenien molta habilitat i coneixements de diferents estils de trenats. Els hi hem ensenyat les mostres de les mares i de seguida han entès de què anava la cosa.

També hem fet proves d’afegir tela de saca amb cola blanca per endurir el teixit de vímet.

La Portacamins de l’alegria ja comença a agafar personalitat, ens està sortint decidida, valenta, una mica tossuda i molt simpàtica.

Organitza:

Impulsa:

Promou:

Amb el finançament de:

Col·laboren:

Participen: