Closca, potes i escates

Al llarg dels darrers tallers, a l’Institut Severo Ochoa d’Esplugues de Llobregat, hem treballat en la closca, les potes i les escates de la nostra bèstia. Durant la sessions hem dividit la classe en tres grups i cada grup avançava en una de les tres línies de treball.

La closca

La closca és l’estructura principal de la nostra bèstia i està formada per setze polígons de cartró abella. Un cop ampliades les plantilles les vam calcar sobre el cartró i les vam tallar amb serres de mà.

Arribats a aquest punt vam poder començar a plantejar la closca de la tortuga i a veure la forma que tindrà la nostra bèstia. Ara es tracta d’aconseguir que ens quedi ben sòlida i, per això, hem reforçat diverses parts de la base de la cúpula amb silicona calenta.

Les potes

Per fer les potes de darrere de la bèstia hem utilitzat tub de deu centímetres de diàmetre que farà d’ànima interior de la peça i també hem fet varies costelles per donar-li forma a l’extremitat.

Un cop plantejades les potes, vam començar a treballar en els peus i en donar volum a tot plegat. Quan la cúpula estigui definitvament acabada, les enganxarem a l’estructura.

Les escates

Finalment hem iniciat el patronatge de les escates de la bèstia. Els materials base que fem servir són un munt de teles de tapisseria i diversos catàlegs de paper d’empaperar. En necessitarem moltes, així que encara hi haurem de dedicar més estones!

Organitza:

Impulsa:

Promou:

Amb el finançament de:

Col·laboren:

Participen: