En marxa els tallers de construcció d’instruments

 • 31/03/2019
 • Amb l’objectiu de promoure la formació de les bandes de percussió que dinamitzaran les sortides al carrer de les bèsties del projecte Treulatevabèstia, posem en marxa els tallers de construcció d’instruments.

  El tallerista encarregat d’aquesta tasca és él compositor i multiinstrumentista Oriol Luna que impartirà als diferents instituts diverses sessions de treball encaminades a la creació d’instruments amb materials reciclats o de rebuig.

  Bidons i cubells de plàstic, radiografies, taps de suro, xapes metàl·liques d’ampolles de refrescos o mànecs de porta són alguns dels elements que ens serviran de base per construir els instruments.

  Als tallers es mostraran les tècniques i els materials necessaris per construïr mitja dotzena de models d’instruments de percussió portàtils que recullin una varietat tímbrica similar a la d’una formació bàsica de batucada. Al llarg de les sessions es mostraran prototips de cada instrument, es faran sonar i després es construiran rèpliques de cada un. Finalment, cada grup repetirà el procés les vegades que calgui fins a assolir el número d’instruments necessaris per a proveïr a tots els músics participants.

  El tallerista

  Oriol Luna es dedica a la composició musical per a la indústria audiovisual i, com a instrumentista, és col·laborador habitual de músics i grups com Pascal Comelade, CaboSanRoque, Pau Riba, Mil Pesetas, Panotxa, Misaluba Septet i infinitat d’altres formacions efímeres relacionades amb la performance, el recital poètic i la improvisació. Ha participat en nombrosos festivals nacionals i internacionals.

  Organitza:

  Impulsa:

  Promou:

  Amb el finançament de:

  Col·laboren:

  Participen: