Jornades de treball de l’equip de mestres de taller de Treu la teva Bèstia

 • 27/02/2019
 • El passat cap de setmana 23 i 24 de febrer, es va realitzar una trobada de tots els mestres de taller del projecte al Centre d’imatgeria festiva de Sant Martí-Can Saladrigas.

  L’objectiu de la trobada ha estat que els diferents membres de l’equip ens coneguèssim i posèssim en comú les diferents estratègies per afrontar la construcció dels dissenys seleccionats a cadascun dels centres.

  Així mateix, aquestes dues jornades també ens han servit per endinsar-nos en l’esperit del projecte i poder transmetre’l al llarg del procés de construcció́.

  En Miquel Grima, com a coordinador de l’equip de mestres de taller, ha elaborat els continguts del curs i ens ha nodrit amb la seva trajectòria professional com a escultor de la festa tot orientant i dirigint les diferents propostes constructives.

  Ha estat un cap de setmana molt intens i profitós on hem realitzat 4 maquetes a escala 1:5 amb l’estudi de les estructures internes i/o l’esquelet dels dissenys.

  Les diferents naturaleses de les figures ens han portat a activar camins constructius ben diferents i durant aquest taller d’escultura comunitària, que tot just inicia la seva fase de construcció, tindrem l’oportunitat d’anar aprofundint en les diferents estratègies que activaran els mestres a cadascun dels centres educatius per tal d’assolir la construcció de la bèstia amb èxit. Les tècniques que faran servir abasten un ampli ventall que passa des de programes 3d, escanejats digitals  i construcció de mecanismes a la construcció amb vimat, tècnica utilitzada pels cistellers. En resum, tindrem a l’equip de mestres molt entretinguts i n’estem segurs que els participants en aquest taller cooperatiu no s’avorriran pas.

  Aquest curs de formació també ens ha servit per a establir i concretar les nostres tasques com a mestres de taller en cadascun dels centres educatius. I és que la nostra missió és fonamental per a assolir amb èxit la construcció de la bèstia i els objectius del projecte, ja que hem d’assessorar estratègicament sobre les necessitats tècniques i constructives de cadascuna de les figures, supervisar els criteris de qualitat i solidesa de la bèstia i encarregar-nos que mai falti material en cada fase. Tots això sense oblidar la part pedagògica de la nostra feina que és aconseguir que les persones participants aprenguin mentre es diverteixin, comparteixin coneixements i experiències i treballen plegar en germanor.

  Durant els 6 mesos de durada de Treu la teva Bèstia hi ha planificat realitzar diferents cursos de formació com aquests per tal de compartir experiències i resoldre possibles problemes de construcció. Totes aquestes trobades seran enregistrades audiovisualment amb fotografies i vídeos per tal de ser incloses en el documental del projecte.

  Des de Coopgros volem agrair a Can Saladrigas la seva bona acollida i benvinguda a les seves instal·lacions. Ens hem sentit com a casa, hem dinat en comunitat i compartit harmoniosament l’espai amb altres associacions del barri de Poblenou. Així mateix, també volem ressaltar el bon temps que ens ha fet, al bon ambient i disposició de l’equip i les  bones expectatives que s’obren per afrontar la feina dins el taller.

  Organitza:

  Impulsa:

  Promou:

  Amb el finançament de:

  Col·laboren:

  Participen: