Ja tenim els dissenys definitius que convertirem en bèstia

 • 27/02/2019
 • L’equip de Treu la teva Bèstia s’ha reunit amb els jurats de cadascun dels instituts per a determinar el disseny de bèstia que millor pot representar a la seva comunitat.

  Ha sigut una setmana plena d’emocions per a tots i totes nosaltres, especialment per a l’equip de mestres de taller que ja han començat a definir el procés de construcció de cadascuna de les bèsties seleccionades, mitjançant un curs de formació que s’ha impartit aquest cap de setmana a Can Saladrigas.

  Ens complau molt veure com a dins de cada institut l’enfoc, les edats, les formes, per a presentar aquests dissenys, han adquirit un tarannà específic i singular a cada centre. Tots ells han preparat l’esdeveniment per a la presentació de dissenys i les votacions amb la seva personalitat especifica, reflexant les característiques dels seus barris i els  interessos pedagògics de les seves comunitats.

  A Esplugues de Llobregat, a l’Institut Severo Ochoa, les propostes per a dissenyar la bèstia s’han vinculat amb el parc de Can Vidalet, la proposta animava als alumnes a fer un estudi dels animals que formen  part de l’ecosistema del parc i que no formen part de les espècie invasores. Al vestíbul de l’institut es va fer una exposició de les imatges d’aquests animals per inspirar als nens i nenes a dibuixar les seves bèsties. El dibuix més votat ha estat una mena de tortuga amb potes de saltamartí i un cap que ens recorda al personatge de E.T. A sobre el cap té un ecosistema ple d’aigua amb bolets  i animalons que ens convida a pensar en una bèstia d’aigua.

  Bèstia triada per a Esplugues de Llobregat, a l’Institut Severo Ochoa, és una mena de tortuga amb potes de saltamartí.

  A Lleida, a l’Institut el Castell dels Templers, les propostes finalistes han dibuixat un escenari d’éssers híbrids amb súper-poders que lluiten per combatre la inseguretat i la brutícia del barri. La bèstia que representarà, finalment, el barri de la Mariola és una àguila bicèfala que vigila amb els seus dos caps la tranquil·litat de la vila. El seu cos es converteix amb serp i a la punta es transforma en una cua de paó blau, element característic que decora la indumentària dels vestits de les núvies a les bodes gitanes

  Bèstia dissenyada per a Lleida, a l’Institut el Castell dels Templers representa una àguila bicèfala que vigila amb els seus dos caps la tranquil·litat de la vila.

  A Salou, a l’Institut Jaume I, les propostes finalistes han estat molt relacionades amb el medi ambient I el turisme. Pel que fa al primer, s’ha destacat la brutícia de l’escenari marí i la manca de consciència ecològica per a reciclar i tenir cura dels nostres mars i els nostres oceans. I, respecte al segon, s’ha emfatitzat en la importància de revaloritzar la ciutat per atreure un turisme de més qualitat.

  El disseny seleccionat es un pop amb dos caps que representen les dues cares de Salou, una que parla de la realitat turistica de l’estiu i l’altre que reflexa la realitat del municipi a l’hivern, dues cares oposades i a l’hora complementàries..

  Bèstia dissenyada i triada per la comunitat de Salou, a l’INS Jaume I, que mostra un pop amb dos caps que representen les dues cares de Salou, una que parla de la realitat turistica de l’estiu i l’altre que reflexa la realitat del municipi a l'hivern.

  A Salt, Institut Salvador Espriu, s’han centrat més en vestir de valors a les seves bèsties dotant-les d’empatia, respecte i amor per combatre les pors provocades pels prejudicis sobre la discriminació racial. Quasi totes les criatures proposades comptaven amb súper-poders i buscaven sembrar la convivència entre els seus habitants, convertir la tristesa en alegria, donar electricitat  a qui ho necessiti i moltes, moltes abraçades. El disseny definitiu s’ha construït valorant les parts més interessants dels nou dissenys presentats pels nens i nenes de tres escoles del barri.

  Bèstia dibuixada a Salt, Institut Salvador Espriu, amb súper-poders que vol sembrar la convivència entre els seus habitants, convertir la tristesa en alegria...

  Organitza:

  Impulsa:

  Promou:

  Amb el finançament de:

  Col·laboren:

  Participen: