Treu la teva bèstia: un projecte interdisciplinar amb cinc tallers cooperatius

 • 13/01/2019
 • Treu la teva Bèstia és un projecte basat en el desenvolupament de tallers cooperatius d’escultura comunitària a centres educatius i entitats socials i culturals. Uns tallers que ofereixen l’oportunitat, a través de la creació i construcció d’un ésser llegendari o bèstia, de viure noves experiències on les tradicions són reinventades i el ball, la música, les arts plàstiques i la festa uneixen les persones, generant vincles i enfortint les comunitats.

  Treu la teva Bèstia és una crida a la participació comunitària i, alhora, un desig de cooperar i col·laborar per tal de donar vida tots plegats a una bèstia que sigui capaç de representar i mobilitzar les diverses identitats que conviuen als barris.

  El projecte fusiona el llenguatge de les arts plàstiques amb diferents arts interdisciplinars com la literatura, la música, la dansa i l’audiovisual. L’objectiu és construir la bèstia i nodrir-la amb una llegenda, un himne i un ball coreogràfic que l’omplin de gràcia i contingut i l’acompanyin en les seves presentacions públiques dins i fora de la comunitat.

  Els tallers

  El projecte inclou el desenvolupament de cinc tallers cooperatius a càrrec de professionals especialistes en cada camp.

  • Taller de construcció

  El taller de construcció de la bèstia, que inclou una fase de disseny participatiu on es vincula l’ésser llegendari amb les característiques i problemàtiques de cada territori.

  • Taller de disseny

  El taller per a la creació de la llegenda, disseny i cançó de la bèstia.

  • Taller d’elaboració d’instruments

  El taller d’elaboració d’instruments, on es treballa exclusivament a partir de materials reciclats.

  • Taller de percussió

  El taller de percussió, que permet dotar al grup de les nocions musicals bàsiques per dinamitzar la colla de tabals.

  • Taller de dansa

  El taller de dansa, basat en el desenvolupament coreogràfic del ball que acompanya a la bèstia als aplecs i festes populars.

  Un projecte de Coopgros

  Treu la teva Bèstia ha estat concebuda per Coopgros, una cooperativa creada l’any 2017 que es dedica a la creació, muntatge i desmuntatge de tota mena de construccions efímeres. El projecte ha rebut una subvenció per a projectes singulars, la xarxa d’ateneus cooperatius i projectes aracoop, per al foment de l’economia social i el cooperativisme.

  La cooperativa Coopgros promou diversos projectes basats en la fórmula de taller cooperatiu i entén les arts interdisciplinars com una eina per a la cohesió social.

  Organitza:

  Impulsa:

  Promou:

  Amb el finançament de:

  Col·laboren:

  Participen: